De groene bistro

11 mei, 2014

Sapdag 12: Broccolisap van broccolistammen

Gooi jij je broccolistammen altijd weg (of geef je ze af aan je konijn of cavia)? Niet doen! :) Deze stammen zit vol geweldige voedingsstoffen en ze zijn een stuk zoeter dan de broccoliroosjes, waardoor deze ideaal zijn om door een sapmachine te halen en te drinken! Gewoon bewaren en gebruiken dus, die broccolistammen!

Broccoli helpt niet alleen kanker te voorkomen, maar heeft ook een beschermende werking tegen hartaandoeningen en rauwe broccolisap heeft logischerwijs meer voedingswaarde dan gekookte broccoli. Tevens heb ik ooit ergens gelezen dat verse rauwe broccolisap je beter zou beschermen tegen UV-straling dan een zonnebrandcrème ooit zal kunnen doen. Dus zodra die zonnestralen zich laten zien, zeker die broccolistammen erbij doen! :)


Broccolisap is altijd zoeter en lekkerder te maken met wortel- en appelsap bijvoorbeeld.

Hier een broccolisaprecept met appels:
• 2 appels
• 1 broccolistam, geschild
• 1 stengel bleekselderij
• 1/4 komkommer
• 1/4 biet

EnJoy the Juice!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten